DHK klar favoritt

Vi har ofte prestert best når motstanderen er klar favoritt.

Når lagene entrer parketten søndag ettermiddag er det en serieleder som kommer på besøk som alle forventer skal vinne. Ser vi på historikken har Nøtterøy faktisk ofte levert gode kamper mot gjestende serieleder. De fire siste serie kampene mot DHK har alle endt med thriller avslutninger, to uavgjorte og en seier til hvert av lagene. I den første sesongen hadde hvert lag sin soleklare seier, jeg har tro på at dette blir en tett forestilling med spenning til siste sekund. Når dette er sagt og skrevet skal vi også være oppmerksom at DHK har et bedre lag enn på flere sesonger, og derfor er de favoritter på søndag.

Vi går ut for å sikre to poeng.
Vi snakket med Michael (se video) etter fredagens trening og der i gården var det ingen nederlagsstemning etter to grusomme kamper i seriestarten. Vi går selvfølgelig ut med tro om å sikre to poeng og lage god underholdning og spenning for de som kommer i hallen.

Den fysiske formen er bedre enn noen gang, nå tror vi også på hode.
Det hersker liten tvil om at de to tapene skyldes mental innstilling mer en fysisk svakhet. Med den rette innstillingen til kampen kan vi slå alle, men lysten til å ville vinne må vare fra før man kommer i hallen og gjennom samtlige 60 minutter. En annen ting som også bidrar til å fjerne fokuset fra kampen er langvarige diskusjoner med dommere på om avgjørelsen var riktig eller ikke. Det er greit å markere uenighet, men jeg kan ennå ikke huske å ha sett en avgjørelse som er blitt endret i de forgående sesongene. Greit at ikke alle dommeravgjørelse er riktige, men det er jammen mange pasninger og dårlige valg som blir gjort av spillere også. Mer fokus på egen kvalitet og løsning av de oppgavene som skal utføres spare både krefter og holder vinner innstilingen i livet, så får de på benken ta seg av de store protestene.

Det er en gang utalt: Hvis en høydehopper river lista nytter det ikke å skylde på lista, kun forbedre fokus og egne ferdigheter.

To tap men ingen krise.
De to tapene vi har utløser ingen krise i forhold til sluttabellen, riktig nok var det to lag vi hadde forventet poeng mot. Slik ble det ikke og det kan vi kun takke oss selv for gjennom innstillingen til oppgavene vi sto ovenfor. Med to poeng mot Drammen vil vi sikre oss den beste poeng starten i eliteserien etter tre kamper.

I sesongen 2013/14 åpnet vi med tre strake tap, før vi klarte å ta våre to første poeng hjemme mot Falk, deretter fulgte to uavgjorte kamper før den andre seieren kom.

I sesongen 2012/13 åpnet vi med uavgjort mot den sesongens seriemester Elverum borte for deretter å gå på to tap første seier kom i fjerde kamp.

I sesongen 2011/12 startet vi med to tap og så spilte vi uavgjort før vi gikk på et nytt tap, første seier kom i femte kamp.

Laget trenger den 8. spilleren mer enn noen gang før i denne sesongen.
På nytt håper vi på stort fremmøte i Nøtterøyhallen, denne gangen kan vi også regne med en større lydhør supporter skare fra Drammen. Derfor er oppfordringen kjære Nøtterøy tilhengere, la oss sammen vinne både på tribunen og parketten. La oss sammen skape en fest aften.